Přihlášení a registrace Košík

Kvalitní podlahy a dveře | vzorkovna a sklad v Praze

Zavolejte nám: +420 776 131 246 ! Připravíme pro vás nejvýhodnější nabídku na míru.

Vydáno: 08. 10. 2024

Jaký zvolit povrch interiérových dveří?

Povrch dveří má zásadní vliv na jejich odolnost proti vlhkosti, mechanickému poškození a celkovou jednoduchost údržby. Pokud vybíráte moderní interiérové dveře pro dům, byt nebo kancelář, měli byste si projít různé typy povrchových úprav a zvolit takovou, která bude optimální nejen co se týče vzhledu, ale zajistí jim i dlouhou životnost. V naší nabídce najdete různé typy povrchových úprav dveří od značek Porta Doors, Verte Doors, Invado, Erkado nebo Vasco Doors.

Typy povrchových úprav, jejich výhody a nevýhody

Folie: Cenově dostupné řešení

Foliované interiérové dveře jsou oblíbené díky své cenové dostupnosti. Folie imituje různé dekory, jako je dřevo nebo jiné textury, což vám umožní sladit dveře s podlahou nebo nábytkem. Tento materiál je odolný proti oděru, ale méně odolný vůči vlhkosti a mechanickému poškození. Tento typ povrchu je ideální do méně zatížených místností, jako jsou ložnice nebo domácí kanceláře.

Laminát: Maximální odolnost

Laminátové povrchy patří k těm nejodolnějším a jsou vhodné do náročnějších prostor, jako jsou kuchyně, koupelny nebo vstupní haly. Laminátové interiérové dveře jsou nejen odolné vůči vlhkosti a poškrábání, ale také se snadno udržují, což ocení především rodiny s dětmi nebo domácími mazlíčky. Laminát je ideální volbou pro interiérové dveře do bytu nebo domu, kde se dá očekávat vyšší provoz a tím i namáhání dveří.

Lak: Elegantní hladký povrch

Lakované interiérové dveře nabízejí luxusní vzhled s hladkým a lesklým povrchem. Jsou velmi oblíbené díky svému exkluzivnímu designu, ale zároveň je třeba dbát na jejich údržbu, protože jsou náchylnější k poškrábání. Lakované dveře, zejména v bílém provedení, se často používají v moderních a minimalistických interiérech.

Dýha: Přírodní elegance

Dýhované interiérové dveře mají povrch vyrobený z tenké vrstvy přírodního dřeva. Tento materiál dodává dveřím autentický a přirozený vzhled, který působí teplým a přívětivým dojmem. Dýhované interiérové dveře jsou vhodné pro ty, kteří preferují přírodní materiály a chtějí svému interiéru dodat “domácí” vzhled. Nevýhodou dýhy je její citlivost na vlhkost a mechanické poškození, proto se nedoporučuje používat je tam, kde je vyšší vlhkost, jako jsou koupelny nebo toalety.

Masiv: Tradiční kvalita a odolnost

Masivní dřevo představuje nejluxusnější a nejdražší volbu. Dveře z masivu mají vynikající odolnost, dlouhou životnost a přirozený vzhled, který nelze plně napodobit žádným jiným materiálem. Nevýhodou je, že masivní dveře vyžadují pravidelnou údržbu, aby si zachovaly svůj vzhled a dokázaly odolávat vnějším vlivům a také se nehodí tam, kde by na ně působila vlhkost. Dřevěné dveře jsou ale ideální volbou pro reprezentativní prostory nebo klasicky zařízené domovy a tvoří opravdu jedinečnou součást každého prostoru.

Už víte, jakou povrchovou úpravu by vaše dveře do interiéru měly mít? Pokud stále ještě váháte, nebojte se nás kontaktovat a zeptat se na vše, co vás zajímá. Můžete navštívit i naši vzorkovnu dveří Praha (na návštěvě je třeba se telefonicky domluvit), kde si všechny povrchové úpravy v klidu prohlédnete a osaháte.

Galerie

Jaký zvolit povrch interiérových dveří Interiérové dveře

Zavolejte nám: +420 776 131 246 ! Připravíme pro vás nejvýhodnější nabídku na míru.