Přihlášení a registrace Košík

Kvalitní podlahy a dveře | vzorkovna a sklad v Praze

Zavolejte nám: +420 776 131 246 ! Připravíme pro vás nejvýhodnější nabídku na míru.

Vydáno: 10. 07. 2024

Pokládka lepené a plovoucí vinylové podlahy - zvládnete ji sami?

Čeká vás pokládka vinylových podlah? Je šance, že ji zvládnete sami, nebo bude lepší svěřit vše odborníkům? Záleží na typu pokládky.

Vinylové podlahy se v interiérech objevují čím dál častěji. Jejich obliba, spočívající ve vysoké odolnosti, krásném vzhledu a dlouhé životnosti, z nich dělá skvělého partnera pro domy, byty, kanceláře i další komerční prostory. Pokud jste si i vy vybrali vinylovou podlahu, určitě byste chtěli ušetřit při její pokládce. Ne vždy je ale dobré pouštět se do toho samostatně.

Jak se pokládá vinylová podlaha click a lepený vinyl

U plovoucí neboli zámkové vinylové podlahy (click) je to s pokládkou poměrně jednoduché. Vinylová plovoucí podlaha se skládá z jednotlivých dílů - lamel, které jsou opatřeny zámkovým systémem. Lamely se jednoduše pomocí click systému zacvakávají do sebe. Jediné, na co musíte dát u pokládky plovoucí vinylové podlahy pozor, je příprava podkladu. U klasických plovoucích podlah z vinylu by měl být podklad rovný, suchý a čistý. U silnějších podlah, SPC vinylu nebo u plovoucích podlah na HDF desce nevadí mírné nerovnosti nebo pokládka na původní povrchy. Pokud je to nutné, tak použijte i podložku pro tlumení kročejového hluku. Pozor si dejte i na správné provázání lamel. S trochou zručnosti a správným nářadím se do pokládky můžete pustit bez obav sami.

S lepenou vinylovou podlahou je to o něco složitější. Lepený vinyl může být ve variantě jako vinyl v rolích nebo jako vinylové dílce. Pro obě varianty platí, že před pokládkou musíte velmi dobře připravit povrch, který musí být dokonale rovný, bez nečistot a prasklin. Na podklad se nanáší lepidlo, na které se pak přikládá podlaha - buď celé role nebo jednotlivé dílce. Práce s lepidlem ale vyžaduje zkušenosti a také závěrečné uválcování podlahy, aby vše dobře přilnulo, není úplně jednoduché. V tomto případě tedy volte spíše profesionální pomoc zkušených odborníků, kteří se o pokládku lepené vinylové podlahy postarají lépe než vy.

Pokládka podlah od specialistů se vyplatí

Pokud si nejste jisti, že si vinylovou podlahu zvládnete položit sami, neváhejte nás kontaktovat. Nabízíme nejen prodej vinylových podlah, včetně možnosti navštívit naši vzorkovnu podlah Praha, ale rovnou se postaráme i o jejich pokládku. Máme za sebou řadu realizací v domech, bytech, kancelářích i v různých komerčních prostorách. Zvládneme podlahu položit rychle a kvalitně.

Galerie

Další články:

Zavolejte nám: +420 776 131 246 ! Připravíme pro vás nejvýhodnější nabídku na míru.