Přihlášení a registrace Košík

Kvalitní podlahy a dveře | vzorkovna a sklad v Praze

Zavolejte nám: +420 776 131 246 ! Připravíme pro vás nejvýhodnější nabídku na míru.

Vydáno: 09. 08. 2024

Prosklené dveře - znáte jejich největší výhody a využití?

Prosklené interiérové dveře se stávají stále oblíbenější volbou v moderních domácnostech. Jejich elegantní vzhled a praktické vlastnosti je činí ideálním doplňkem do různých typů interiérů. V tomto článku se podíváme na jejich největší výhody a různorodé možnosti využití.

Výhody prosklených interiérových dveří

  1. Světlo a prostor: Prosklené interiérové dveře umožňují, aby do místností pronikalo přirozené světlo. Místnosti pak vypadají světlejší a větší, což je dobré zejména v menších interiérech, kde světlo pronikající skrz dveře opticky zvětší prostor. Například interiérové dveře ze 2/3 prosklené poskytují rovnováhu mezi soukromím a zároveň dostanou dostatek světla do tmavých koutů interiéru.

  2. Estetika a styl: Interiérové dveře s prosklením dodávají místnostem elegantní a moderní vzhled. Jsou dostupné v různých designech a stylech, takže mohou být snadno sladěny s celkovým vzhledem interiéru. Bílé prosklené dveře jsou například velmi populární volbou pro minimalistické a skandinávské interiéry.

  3. Funkčnost a praktičnost: Prosklené interiérové dveře nabízejí skvělou kombinaci estetiky a funkčnosti, kdy oddělují místnosti nejen opticky, ale i akusticky. Jsou vhodné do obývacích pokojů, kuchyní, kanceláří i dalších prostor, kde je důležité zachovat vizuální spojení mezi místnostmi.

  4. Různorodost provedení: V nabídce jsou nejen klasické prosklené interiérové dveře s falcem, ale také prosklené bezfalcové dveře, posuvné dveře na stěnu či do pouzdra s prosklením nebo netradiční dvoukřídlé dveře pro větší dveřní otvory.

Využití prosklených interiérových dveří

Moderní interiérové dveře, které mají dveřní křídlo prosklené, jsou běžným standardem a jejich využití má řadu praktických důvodů. U prosklených dveří se nejčastěji používá mléčné sklo nebo sklo opískované. Obě tyto varianty jsou neprůhledné a vytvářejí skvělý kompromis mezi propouštěním světla a vytvářením soukromí.

  • Obývací pokoj: Prosklené dveře mohou být skvělým doplňkem moderního obývacího pokoje, kde přidávají světlost a pocit otevřenosti. Posuvné dveře na stěnu či do pouzdra s designovým prosklením mohou ušetřit místo a dodat interiéru sofistikovaný vzhled.

  • Kuchyně: Prosklené dveře jsou ideální i pro kuchyně, kde umožňují sledovat dění v jiných místnostech, aniž by bylo nutné dveře otevírat. To je praktické zejména při vaření, ale i při setkáních s rodinou a přáteli.

  • Dětské pokoje: U pokojíčků je dobré vědět, co se děje uvnitř a zda večer děti už zhasly a šly spát. Prosklené dveře umožní kontrolu nad dětmi, ale zároveň zachovají jejich soukromí.

  • Kanceláře a business prostředí: V pracovním prostředí mohou prosklené dveře přispět nejen k dobré průchodnosti světla, ale i k lepší komunikaci mezi jednotlivými odděleními, což může pozitivně ovlivnit produktivitu a náladu zaměstnanců.

Kam se prosklené dveře nehodí?

Vnitřní prosklené dveře se samozřejmě nehodí do všech místností. Například pro koupelny a WC je lepší volit dveře plné, případně takové, které mají prosklení opravdu jen decentní. To samé platí pro ložnice, u kterých by prosklení zbytečně propouštělo světlo z ostatních místností a mohlo by rušit klidný spánek, a to zejména večer, když se jinde ještě svítí. Prosklené dveře se neinstalují ani k technickým místnostem nebo šatnám, kde postrádají smysl.

Výběr dveří a jejich montáž

Pokud se rozhodujete, jaké dveře vybrat, zda plné nebo prosklené, neváhejte nás kontaktovat a domluvte si schůzku v naší vzorkovně v Praze, kde s vámi rádi projdeme možnosti různých typů dveří a ukážeme vám vystavená dveřní křídla. Nabízíme nejen prodej interiérových dveří, ale také montáž dveří, která by měla být provedena odborníky. Ti zajistí, že dveře budou plně funkční a bude zachována jejich dlouhá životnost. Zejména posuvné dveře vyžadují odbornou instalaci, proto se neváhejte spojit s profesionály.

Galerie

Prosklené interiérové dveře Výhody prosklených interiérových dveří Využití prosklených dveří do interiéru

Další články:

Zavolejte nám: +420 776 131 246 ! Připravíme pro vás nejvýhodnější nabídku na míru.